Sunday, June 30, 2013

Tips & Tricks


Tips & Tricks

Being new on oDesk can be tough for a professional.  Without any feedback or past projects on your profile, clients don’t seem to want to hire you just yet.
They want talented, experienced, and knowledgeable freelancers – with at least 100 oDesk hours.  Yikes! How will a newbie empty of these things be able to land their first job then?
Being a newbie freelancer myself, this is exactly what was on my mind when I only had a simple profile and a few of my past works. I knew I was facing a very tough competition, most of which are being driven by price.  But I was determined to make my first break, and luckily I was successful.
So I know how you feel, faced with all these challenges and with no opportunity to prove yourself.  To help you score your first job on oDesk, here are 7 tips that have worked for me, for many, and hopefully will work for you:
odesk

  1. Review, edit, proofread, and finalize your oDesk profile.  If you’re meticulous enough, it’ll probably take you an hour to do. Take a look at this post to see if you’ve covered every important detail in your profile:
  2. Make sure you have portfolio samples for every service you offer.  Upload screenshots or PDFs of your work, link, and label them according to the service you specialize in.  Make sure to write a short but detailed description for each.
  3. Give yourself a title that best describes what you do.  Simply calling yourself, “A Hardworking and Affordable Professional” with checks, diamonds, or heart symbols (seriously, who does that?) doesn’t say much about what you do.  Clients may easily brush off your profile and look at more descriptive ones.
  4. Choose job posts that are best suited for you.  Your chances of winning a web design project is very slim if your only specialty is transcription or virtual assistance.
  5. Customize, personalize, and proofread your cover letter before sending it off.  Make sure you answer the client’s questions, address his concerns, and pitch yourself very well.
  6. Choose a rate that’s reasonable, not the cheapest.  Good clients usually avoid the lowest bidders, keeping in mind that “you get what you pay for”. Offer the most reasonable price for your services, but make sure it isn’t because you’re the cheapest in the roster.
  7. Do your best and never give up.  By putting your best foot forward in every interview, you’ll surely stand out from all the other applicants.  If you get rejected, it’s okay.  Give yourself a reassuring hug and continue applying for jobs, until such time that a good client decides to hire you for your first project.
Again, you’re not alone in this struggle for the big oDesk break.  Thousands of contractors (including the big-time veterans) have been in your shoes before.  If they can win their first and succeeding projects, then so can you.

Web Developers Cover Letter


Web Developers Cover Letter

Dear  Manager,
I’m a Web Developer, and I’m very interested in your job post “ Put The Job Title Here” .I have recently worked for a US Company as a team leader, where my responsibilities included developing therebasic Web Layout platform.
I have consistently delivered projects on time and under budget, which has earned me the role of team lead on anumber of recent projects, as you’ll see in my work history. I believe my skills would be ideal for your project.
A number of my projects are in my oDesk portfolio. My work for xyz.com, in which I transferred a complicated Javascript app to the cloud, is very similar to your position.
I am available to chat by IM, email or Skype, and would be happy to set up a convenient time to discuss theapplication you’re moving and some ideas about the safest way to get it into the cloud. I will be available 15 hours
per week for this position.
Regards,
Your name

Web Research Cover Letter


Web Research Cover Letter

Hello there,
It is my great honor to apply for this vacant job. I am very hardworking and can work effectively as fast as I can. I have excellent skills in Data Entry, Web Research and Microsoft Office and I have enough experience with different kinds of tasks as you can see in my “Work History”, most of the time I gave my clients a great results.
I have fast internet connection at home, have my own pc to use anytime and have own space to work. I can work fulltime and will focus to this project. I can follow instructions very well and will deliver the project on time. It is a pleasure if ever you will message me for an interview. I can work as soon as possible.
Thanks and more power.

Website Data Entry Cover Letter


Website Data Entry Cover Letter

Dear Sir,
I have experience in website data entry other task easily and having ability to give back to you fine results. I am a student of MBA (Banking & Finance).
I always prefer part time jobs. I have good history on oDesk. Hope so you will hire me for this position for better results.
Looking forward to work with you.
Thanks,
Your Name goes here

Windows XP Test Questions Answers


Windows XP Test Questions Answers 2013-2014

QUESTION 1
Which of the following statements is true if you open an existing file, make changes to it, and save it with a new name?
The original file will be deleted.
The original file remains unchanged.
The changes will be saved in the original file
The original file is sent to the Recycle Bin
Answer: The original file remains unchanged.
QUESTION 2
The left side of the Start menu contains two parts, separated by a thin horizontal line. The Windows XP term for manually inserting a shortcut to one of your chosen applications into the top part of the left side (by using the right-context menu of the application in Windows Explorer) is called:
Attaching an application to the Start menu.
Pinning an application to the Start menu
Placing an application into the Start menu.
Porting an application to the Start menu
Answer: Attaching an application to the Start menu.
QUESTION 3
Which of the following features is/are available in Windows XP?
A built-in CD burner
Windows Media Player
Windows antivirus
Internet Connection Firewall
Microsoft Excel
Answer: A built-in CD burner ,Windows Media Player ,Internet Connection Firewall
QUESTION 4
The Microsoft file format that contains the bitmapped graphics and metadata for the skins used in the three preinstalled Windows XP visual themes is:
.msthemes
.msstyles
.msskins
.msluna
Answer: .msthemes
QUESTION 5
Which of the following statements about the Stand By option while shutting down your computer is/are correct?
It waits for 5 minutes before shutting down the computer.
It helps to conserve power by shutting off some hardware, like the hard disk.
It shuts down the computer for a specific time and then restarts it.
Stand By will save your desktop and all open files to a special Windows file called hiberfil.sys. This file usually resides in the computer’s root folder (C:\hiberfil.sys).
Answer: It helps to conserve power by shutting off some hardware, like the hard disk.
QUESTION 6
Which statement(s) about the Recycle Bin is/are correct?
All deleted files except media files are sent to the Recycle Bin
You can restore any selected files from the Recycle Bin folder by right clicking and then selecting Restore.
The Recycle Bin stores files for one month before permanently deleting them.
More than one file at a time cannot be restored from the Recycle Bin.
Answer: You can restore any selected files from the Recycle Bin folder by right clicking and then selecting Restore.
QUESTION 7
Which of the following statements about Windows XP features is/are correct?
Windows XP can automatically download updates.
Windows XP offline files allows you to synchronize your files with your file server.
If Fast User Switching is enabled, you cannot use offline files.
There is a “System Restore” functionality within Windows XP.
Answer: Windows XP can automatically download updates. 
Windows XP offline files allows you to synchronize your files with your file server. 
There is a “System Restore” functionality within Windows XP. 
QUESTION 8
While viewing file names through the Windows Explorer, what happens if you drag and drop a file named letter1.txt on top of another file named letter2.txt lying in the same folder?
The contents of letter2.txt will be replaced by the contents of letter1.txt.
The contents of letter1.txt will be replaced by the contents of letter2.txt.
The contents of letter1.txt will be appended to the contents of letter2.txt.
The contents of letter2.txt will be appended to the contents of letter1.txt.
Nothing will happen.
Answer: Nothing will happen.
QUESTION 9
Which of the following type of objects can you search on your computer and on the network, using Windows XP Search Companion?
People in your contact list
Pictures
Documents
Windows Help
All of the above
Answer: All of the above
QUESTION 10
You can create and edit files using the Windows Notepad. What is the extension of a file that has been created using Notepad?
.doc
.text
.txt
.html
Answer: .txt
QUESTION 11
Microsoft makes available a tool called the _____________________ for checking computers with a Windows operating system. This tool helps remove infections left by third-party software installed on the computer and displays a report describing the outcome in a log file named mrt.log in the %WINDIR%\debug folder.
Microsoft Reliability Tool
Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool
Microsoft Windows Antivirus Tool
Microsoft Recovery Tool
Answer: Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool
QUESTION 12
Windows XP includes a new type of view for folders that contain graphics files. This folder view is called _________ and displays small images of all the graphics in the folder in the bottom right-hand pane of Windows Explorer and a large image of a selected picture in the top right-hand pane.
Gallery
Images
Pictures
Filmstrip
Answer: Gallery
QUESTION 13
You have created a directory called TEST that includes the files test1.txt, test2.txt, test3.txt, test4.txt, test5.txt, and test6.txt. How can you select test2.txt, text3.txt, and test6.txt from the list of files visible in the Windows Explorer?
Press Ctrl and click on the three required files, one by one.
Press Shift and click on the three required files, one by one.
Press Alt and click on the three required files, one by one.
Right-click each file name, one by one, and choose the Cut option.
Answer: Press Ctrl and click on the three required files, one by one.
QUESTION 14
State whether the following statement is true or false.
With Windows XP, you cannot specify that files with certain file name extensions should always open in the same program.
True
False
Answer: False
QUESTION 15
What should you type on the command prompt to return back to Windows?
Quit
Return
Leave
Exit
Answer: Exit
QUESTION 16
Starting with Windows 95, the File Manager tool for organizing and controlling the files and folders of the computer’s storage systems, such as the hard drive(s) and disk drive(s) has been called:
Windows Manager
Internet Explorer
Windows Explorer
Windows Task Manager
Answer: Windows Explorer
QUESTION 17
Windows XP has several command-line utility tools for troubleshooting the computer. Suppose that your computer seems to have a problem with connecting to the Internet. Before reporting your connectivity problems to your ISP, which tool could you use to display the current TCP/IP network configuration values and to refresh the Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) and Domain Name System (DNS) settings?
Ping
Ipconfig
Tracert
Msconfig
Answer: Ipconfig
QUESTION 18
Which of the following activities can you accomplish with the Remote Desktop feature in Windows XP?
You can get a miniature view of your desktop by clicking on the Desktop icon.
You can automatically clear up unwanted Desktop icons.
You can view files and documents on your computer’s desktop from a coworker’s computer.
You can view files and documents on any computer’s desktop from your computer.
Answer: You can view files and documents on your computer’s desktop from a coworker’s computer.
QUESTION 19
Windows XP tracks whatever files that load during every boot and application launches, and the operating system uses that information to prefetch files into RAM. These prefetch data are parsed into a file named __________ located in the Windows\Prefetch folder on the boot drive. Every three days, a limited defragmentation operation automatically occurs in the background during idle for only those files in that file to further speed up the computer’s file access.
Defrag.sys
Prefetch.sys
Defrag.ini
Layout.ini
Answer: Prefetch.sys
QUESTION 20
Which keyboard shortcut could be used to check the spelling of a text file?
Ans: F7
QUESTION 21
Which among the following is not true regarding the use of a pie chart?
Ans: A pie chart should be used when there are more than seven categories.
QUESTION 22
This question is based upon the figure shown below
What is the maximum number of columns that can be created in the Columns dialog box as shown in the picture?
Ans: 13
QUESTION 23
This question is based upon the figure shown below
Refer to the given image. In Picture1, axes appear on the left side. Which setting should you use to make them appear on the right side, as shown in Picture2?
Ans: Select the Axis Options tab in the Format Axis dialog box. Set the Axis labels: field to High.
QUESTION 24
Which among the following macro settings is meant for developers only?
Ans: Trust access to the VBA project object model.
QUESTION 25
State whether true or false:
A building block can be added to as many galleries as you want.
Ans: True
QUESTION 26
Which of the following is/are true about phishing?
Ans: It is an online fraud technique used by criminals to lure users into disclosing their personal information.
QUESTION 27
Which among the following options is the reason of text deletion at the insertion point when you type a document?
Ans: The “overtype mode” is turned on in Word options.
QUESTION 28
What is meant by Enhanced ScreenTips?
Ans:  Enhanced ScreenTips are larger windows that display more descriptive text than a ScreenTip and can have a link to a Help topic.
QUESTION 29
State whether true or false:
Any changes that are saved to “Normal.dotm” will be applied to the documents that you create in the future.
Ans: True
QUESTION 30
State whether true or false:
Changing the Author property in the Document Information Panel of an existing document has no effect on the User name setting in the Word Options dialog box.
Ans: True
QUESTION 31
This question is based upon the figure shown below
How will the Message Bar alerts be enabled as shown in the given picture?
Ans: Select Word Options from the Microsoft Office Button. Click on Trust Center, then click Trust Center Settings, and then click Message Bar.
QUESTION 32
Which among the following is not a Bookmark option to sort the list of bookmarks in the document?
Ans: Author
QUESTION 33
This question is based upon the figure shown below
 Why is the “Different First Page” option used in the Page Setup dialog box as shown in the given picture?
Ans: This option allows you to remove the Page Number from the first page.
QUESTION 34
Which among the following is a correct way to make your file “Read-only?”
Ans: Click “Save As” from the Microsoft Office Button. Click on Tools and then click General Options. Select the Read-only recommended check box. Click OK. Click on Save.
QUESTION 35
Which among the following options should be used to start a bulleted list automatically?
Ans: Type * (asterisk) and then press spacebar or the Tab key.
QUESTION 36
Which of the following can be the reason for the appearance of the red X, as shown in the picture?
Ans: All of the above
QUESTION 37
predefined list styles are available when you first create a document in Word 2007.
Ans: False
QUESTION 38
What steps should be followed to replace a shape with other shape?
Ans: Select the shape to be changed. Select the Format tab; use the “Change Shape” button in the Shape Styles group.
QUESTION 39
Just as in Word 2003 or prior Word versions, the default standard view for Word 2007 is the Draft view (and is still also called the Normal view in Word 2007):
Ans: False
QUESTION 40
Which among the following options could be used to turn off the Office Clipboard?
Ans: All of the above
QUESTION 41
State whether true or false:
ASCII-formatted text contains no formatting information such as bold, italic, or fonts.
Ans: True
QUESTION 42
State whether true or false:
New text animation effects can be applied in Microsoft Word 2007.
Ans: False
QUESTION 43
State whether true or false:
Once a bullet is removed from the “Bullet Library” and it is no longer available in the “Document Bullets” area, the bullet cannot be added back to the Bullet Library.
Ans: False
QUESTION 44
This question is based upon the figure shown below
How will you insert text boxes for a printed form?
Ans: Select the Insert tab, in the Text group, click on Text Box and then select Draw Text Box.
QUESTION 45
This question is based upon the figure shown below
Refer to the given picture. Which of the following options turns off Enhanced ScreenTips but keeps the ScreenTips still visible?
Ans: B

Search Engine Optimization(SEO) Cover Letter


Search Engine Optimization(SEO) Cover Letter

Dear Hiring Manager,
I am Expert in White Hat Search Engine Optimization (SEO),
I have 5+Years of Experience in Search Engine Optimization (SEO), Online Marketing, Link Building ETC…… I feel that I am an exact match for this position after thoroughly reviewing the job description, required qualifications, and preferences. I can get your site in Google top ten results.
I have huge collection of high pr sites for back linking and link wheeling,I will use google most recently
updated algorithm’s strategy.
Waiting for you Kind Response….
Regards, (Your Name)

PHP5 Test Questions Answers


PHP5 Test Questions Answers 2013-2014

1. Question: What is true regarding this code?
Answer: setcookie will return true
2. Question: Which of the following is not a correct way of printing text in php5?
Answer: echo “Plain text”;
3. Question: Which of the following is not the correct way of starting a session?
Answer: session_initiate()
4. Question: Which of the following functions do you need to implement HTTP Basic Authentication?
Answer: None of the above
5. Question: Which of the following Command Line Interface constant is not defined in the CLI SAPI?
Answer: STDPRT
6. Question: Which of the following statements is correct with regard to final and abstract?
Answer: a. An abstract class cannot have final methods
7. Question: Which composite data types are supported by php?
Answer: Array
8. Question: The default value of register_globals in PHP is:
Answer: Off
9. Question: Which of the following is not a valid PHP connection status?
Answer: open
10. Question: Choose the correct statement:
Answer: include() includes and evaluates a specific file
require_once() includes and evaluates a specific file only if it has not been included before
11. Question: If the session_cache_expire() is not set, then by default the session cache will expire after:
Answer: 3 hrs
12. Question: What will be the output of the following script?
$count=50;
Paamayim Nekudotayim operator allows access only to the static members of a class?
Paamayim Nekudotayim operator allows access only to the static members of a class?
Answer: function_exists
$i=4;
User Name:
Password:
class Manager{
Answer: 5+2 * 4+6
$var = 1 + “-1.3e3″;
function Argument()
{
$count++;
echo $count;
}
Argument();
?>
Answer: It will print 1
13. Question: State whether True or False
Answer: True
14. Question: Which of the following statements is true with regard to comparisons in PHP5?
Answer: With (===) operator, object variables are identical if and only if they refer to the same instance of the same class.
15. Question: What will be the output of the following code?
$a = 0.0;
for ($i = 0; $i < a =”=”">
Answer: 1
16. Question: What will be the output of the following code?
$j=30;
$k=0;
$k=$j++/$i++;
echo $i . ” ” . $j . ” ” . $k . ” “;
Answer: 5 31 7.5
17. Question: Which of the following is a not a correct way of commenting in php?
Answer: /#PHP Comment
18. Question: Following is a php code block:
$m=9;
$n=99;
$z=8;
$z=$n++/$m++ + –$z;
echo $z;
what will be the output?
Answer: 18
19. Question: Which of the following is the correct way of specifying default value?
Answer: function GetDiscount($Type = “Special”) { . . . }
20. Question: With reference to the following php script:
print ‘Text Line1′
print ‘Text Line2′
?>
What will be the output on running the script?
Answer: Error message will be printed
21. Question: What will be the ouput of the following code?
for ($i = 0; $i < i =”=”">
0134
Question: Late PHP versions support remote file accessing for the functions:
Answer: include_once()
require_once()
both of them
22. Question: You have designed a user login form as follows:
How can you access the username entered by the user in the ‘Validate.php’ webpage?
a. $var= $_POST['username'];
b. $var= $_REQUEST['username'];
c. import_request_variables(‘p’, ‘p_’);
$var= $p_username;
Answer: Both of them
23. Question: Which of the following does not represent logical AND operator in PHP?
Answer: &amp
24. Question: Which of the following is not true for a persistent connection?
Answer: These can’t be converted to non-persistent connections
25. Question: Which of the following are invalid data types in PHP?
Answer: char
26. Question: The Manager and Office classes are as follows:
function printName() {
echo “Manager”;
}
}
class Office{
function getManager() {
return new Manager();
}
}
$ofc = new Office();
???
?>
Which of the following should replace ‘???’ to obtain the value of printName() function?
Answer: $ofc->getManager()->printName();
27. Question: The classes are defined as follows:abstract class BaseCls{
protected abstract function getName();
}
class ChildCls extends BaseCls{
}
Which of the following implementations of getName() is invalid in ChildCls?
Answer: public function getName(){}
28. Question: Which of the following variable declarations within a class is invalid in PHP5?
Answer: var $term =3;
29. Question: What will be the output of following code?
$arr = “a”;
$arr[0]=”b”;
echo $arr;
echo $arr[0];
Answer: bb
30. Question: For the following code:
the output will be:
Answer: 171
31. Question: What is the result of the following expression?
Question: What will be the output of following code?
echo $var;
Answer: -1299
32. Question: What will be the output of following code?
$var1=”a”;
$$var1=”b”;
echo “$var1 $a”;
Answer: a b
33. Question:What is the output of the following code?
$a = 500;
$b = 200;
echo $a % 2
* $b;
?>
Answer: 0
34. Question: What will be the ouput of the following code?
if (-1)
print “true”;
else
print “false”;
?>
Answer: true
35. Question: What will be the output of the following code?
echo 12 . 6;
Answer: 126
36. Question: Consider the following sample code:
$x = 0xFFFE;
$y = 2;
$z = $x && $y;
What will be the value of $z?
Answer: 1